Pastorul american Andrew Brunson este prizonier în Turcia. Conform acuzației, vestirea Evangheliei este un act terorist

Pastorul american Andrew Brunson ar putea să își petreacă restul vieții într-o închisoare din Turcia. Săptămâna trecută tribunalul a aprobat o inculpare de 62 de pagini. Senatorul american pentru lege și justiție care îl ajută pe avocatul turc a declarat că vestirea Evangheliei este un act terorist, conform acuzației. Emily Jones de la CBN a vorbit cu consilierul șef Cece Heil de la Centrul American pentru Lege și Justiție despre acest caz.

Turcia a declarat că răspândirea creștinismului este egală cu terorismul. Ei nu au nicio dovadă conform căreia pastorul Andrew Brunson ar fi comis vreo crimă. Faptul că este creștin, un pastor creștin, este considerat de ei a fi un act terorist, crimă pentru care a fost condamnat.
Ei au spus că el a fost agent al unui război neconvențional și s-a dat drept pastor evanghelic. Ceea ce ei numesc activitate teroristă este, de fapt, ajutor umanitar, educație și instruire.

Cred că după lovitura de stat eșuată în iulie 2016, președintele Erdogan a decis să facă o purificare și să scape de toți cei care nu sunt de partea lui. Printre ei se află și creștinii, având în vedere că Turcia este o țară musulmană. Pastorul Brunson face și el parte din această purificare. Majoritatea pastorilor creștini au fost deportați, însă pastorul Brunson a fost reținut, începând din 7 octombrie 2016.
Însuși președintele Erdogan a cerut anul trecut un schimb între pastorul Brunson și predicatorul Fethulla Gulen care trăiește în Pennsylvania. Se pare că pastorul Brunson a devenit un pion politic pe care Turcia este determinată să îl folosească, în scopul unui schimb.

El a fost pastor timp de 23 de ani în Izmir, Turcia la Iizmir Resurrection Church. Timp de 23 de ani nu a avut probleme cu autoritățile. A trăit acolo în mod pașnic. Situația s-a schimbat după lovitura de stat eșuată.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari