Lazar Gog – Gaza in profeţiile biblice (Transcript)

Citeste si – Gog Si Magog Identificat – Nu Este Rusia

Gaza in profetiile Biblice Lazar Gog

Cu smerenie si cu respect pentru cugetul fiecaruia dintre cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu, in aceasta dimineata, asa cum am anuntat de Duminica trecuta. Duhul Domnului mi-a pus pe inima sa vin in fata dvs. cu un mesaj profetic. Ati observat la stiri, ati vazut la televizor, Israel a intrat din nou in Gaza. Este un conflict etern de cand s-a fondat statul evreu. Si Biblia are atatea dovezi si argumente despre ceea ce se intampla astazi acolo si se va intampla . Si o sa vedem cum si cand. Si de aceea, ca oameni ai lui Dumnezeu este bine pentru noi ca sa cunoastem adevarul. Detaliile care sfanta Scriptura le ofera in aceasta privinta sunt uimitoare. As vrea sa urmariti cu atentie textele pe care le vom citi, pentru ca sunt atat de descriptive, atat de directe, incat chiar daca sunteti obisnuiti cu Cuvantul lui Dumnezeu, o sa fiti uimiti de acurateta Lui.

Ieremia 12:14 – ,,Aşa vorbeşte Domnul despre toţi vecinii mei cei răi, cari se ating de moştenirea pe care am dat -o poporului Meu Israel: ,Iată, îi voi smulge din ţara lor, şi voi smulge casa lui Iuda din mijlocul lor. 

Tefania 2:8 – ,,Am auzit ocările Moabului şi batjocurile copiilor lui Amon, cînd defăimau pe poporul Meu, şi se ridicau cu trufie împotriva hotarelor lor. (peste granitele lor – in traducerea Fidela 2010)

Moabul = Iordania Centrala de azi. Copiilor lui Amon = Iordania de Nord.

Ezechiel 25:12-16 – 12 Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,,Pentrucă Edomul s’a dedat la răzbunare faţă de casa lui Iuda, pentrucă s’a făcut vinovat şi s’a răzbunat pe ea,
13 de aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,,Îmi întind mîna împotriva Edomului, îi voi nimici cu desăvîrşire oamenii şi vitele, îl voi preface într’un pustiu, dela Teman pînă la Dedan; vor cădea loviţi de sabie.
14 Îmi voi răzbuna pe Edom prin poporul Meu Israel. El va face Edomului după mînia şi urgia Mea; ca să vadă răzbunarea Mea, zice Domnul, Dumnezeu.„
15 ,,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Pentrucă Filistenii s’au dedat la răzbunare, pentrucă s’au răzbunat în chip batjocoritor şi din adîncul sufletului, voind să nimicească totul, în ura lor străveche,
16 aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,,Iată că Îmi întind mîna împotriva Filistenilor, nimicesc cu desăvîrşire pe Cheretiţi, şi prăpădesc tot ce a mai rămas pe coasta mării,

Filistenii = Gaza, West Bank Cheretiti = denumirea greaca a filistenilor pentru ca ei se trag din Grecia, pentru ca ei sunt pe coasta marii.

Tefania 2:4-7 –  ,,Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua namiaza mare, şi Ecronul va fi smuls din rădăcini. Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul Cheretiţilor! Aşa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara Filistenilor: ,Te voi nimici şi nu vei mai avea locuitori! Malurile mării vor ajunge izlazuri de păşunat, locuinţe pentru păstori, şi tîrle de oi. Malurile acestea vor fi pentru rămăsiţele casei lui Iuda; acolo vor paşte; se vor odihni seara în casele Ascalonului; căci Domnul, Dumnezeul lor, nu -i va uita, şi va aduce înapoi pe prinşii lor de război.`

Tefania 2:10-11 – 10 Lucrul acesta li se va întîmpla pentru mîndria lor, pentru că au batjocorit şi au fost semeţi cu poporul Domnului oştirilor. 11 Domnul va fi grozav împotriva lor, căci va nimici pe toţi dumnezeii pămîntului; şi fiecare se va închina înaintea Lui în ţara lui, în toate ostroavele neamurilor.`` (Ostroave = insule)

Ezechiel 35:5 –  Pentrucă aveai o ură vecinică, şi ai doborît cu sabia pe copiii lui Israel, în ziua necazului lor, în vremea cînd nelegiuirea era la culme,de aceea, pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că te voi face sînge, 

Sigur, sunt si alte pasaje biblice, cele pe care le-am citit sunt foarte directe. Pot sa ajute pe orisicine sa inteleaga ca ceea ce vorbeste Dumnezeu nu este programat de Dumnezeu, ci este o precunoastere, care este diferit de o programare divina, de o predestinare divina. Este o precunoastere a lucrurilor ce urmeaza sa se intample si sunt revelate de Dumnezeu, asa cum vor decurge ele in vremea sfarsitului, adica in aceasta vreme.

Introductiv, dati-mi voie sa va spin cateva lucruri despre Israel. Stim cu toti ca Israel a devenit un stat nou printre popoarele lumii, printr-o decizie ONU, la 14 mai 1948. Si atunci i s-a alocat lui Israel 8,019  mile patrate. Deci, atata este teritoriul Israelului. In razboaiele provocate de vecinii arabi- Iordania, Siria, Liban, Arabia Saudita, Egiptul si Irakul, Israel si-a marit suprafata teritoriala. Asa ca Israel a incorporat 3 teritorii noi:

  1. Primul, West Bank sau CisIordania. Razboiul de 6 zile din 1967. CisIordania, care era administrata de Iordania, este un tinut de 2,270 de mile patrate. (aprox 5,400 km patrati). Locuiesc palestinieni in acest teritoriu, dar sunt controlati de Israel, iar teritoriul lor, a CisIordaniei sau West Bankului se intinde din sud de la Hebron si pana in aprtea de Nord la Nablus.
  2. Fasia Gaza, acolo unde sunt ostilitatile astazi. Are o suprafata de 140 de mile patrate. A apartinut Egiptului pana in anul 1967. Dar in razboi in 1967, Israel a cucerit si fasia Gaza. Tinutul Gaza este tinutul vechei Filistia, unde erau cele 5 orase/cetati ale filistenilor si anume: (1) Gaza (2) Asdodul (3) Ascalonul (4) Gatul (5) Ecronul. (1 Samuel 6:16-17) Aici traiesc intr-o semi autonomie palestinienii de azi. Aici este sediul acestei organziatii teroriste palestiniene arabe: Hamasul.
  3. Inaltimile Golan. Este un teritoriu de aproximatic 444 mile patrate, (1150 km patrati), cucerit de Israel tot in razboiul din 1967 si luat de la Sirieni.

Bineinteles ca teritoriile acestea au apartinut lui Israel inainte. Se numeste Golan Heights pentru ca, evreii, atunci cand au cucerit portiunea asta care este in Nord, dar este in sud de Liban, de muntele Hermonului si in sudul Siriei (deci e in nordul lui Israel). Evreii au denumit-o Inaltimile Golan dupa numele cetatii Golan, care apartinea lui Manase, pe vremea judecatorilor si unde era potrivit cu Iosua 20:8 o cetate de scapare care purta numele Golan. Deci, de asta se numeste inaltimile Golan. Daca Inaltimile Golan sunt administrate austere de catre armata israeleana, fasia Gaza si Cisiordania au o semiautonomie si de aceea sunt un focar continu de teroare, de acte teroriste. Stiti bine, aceasta organizatie terorista care este Hamasul are in statutul de organizare un capitol special in care jura nimicirea cu desavarsire a Israelului si nu recunosc existenta statului Israel. Hamasul, ca si Hezbolah in Liban, este sponsorat de catre Iran, Arabia Saudita, Irakul, Siria si Egiptul. Insa trebuie sa mentionez ca nici Rusia cu China si nici uniunea Europeana nu sunt curate pe maini pentru ca intriga si starnesc mereu pe arabii din fasia Gaza si din Cisiordania.

Israel Tara Promisa – Photo credit www.veteranstoday.com

1. Israel, poporul Meu

Foarte putini inteleg existenta acestui popor – Israel. Foarte putini. Sunt chiar teologi numiti crestini, sunt chiar teologi dintre evrei care spun ca nu trebuie sa existe un stat evreu. Ca statul evreu care exista astazinu este un stat evreu, ci este o gaselnita, daca vreti, a evreilor bogati din lumesi sponzorati de America. Oamenii nu inteleg cateva lucruri.

1. Israel este un popor aparte. Creat supranatural de Domnul din Avram si Sara. Uitati-va la aceste pasaje in Geneza 15:1-6, 18:9-14, 21:1-7 si Romani 4:16-22. Deci, Israel nu este un popor nascut in sensul obisnuit al cuvantului. Israel este un popor creat. De ce spunem lucrul acesta? Pentru urmatorul fapt: Avram are 100 de ani si Sara are 90. Nici Avram si nici Sara nu mai sunt capabili la varsta aceasta pentru ca deja nu mai vorbim de oameni care traiesc 900 de ani, ci de oameni care traiesc 70, 80 de ani. Si neavand capabilitatea fizica ca sa mai poata  sa nasca si sa dea nastere, sa fie intimi, Dumnezeu a intervenit in viata lui Avram si in viata lui Sara supranatural, cum a intervenit supranatural in viata Mariei, care n-a cunoscut intimitatea cu vreun barbat si astfel Isus Hristos cand s-a nascut, s-a nascut supranatural. Asa este si Israel. Isac s-a nascut supranatural si prin urmare poporul lui Israel este un popor supranatural. Chiar daca traieste in carne si oase ca si noi si are pacatele lui ca si noi, este un popor nascut aparte, cu un destin aparte.

2. Israel are un statut special: ‘Poporul Meu’. Odata ce este nascut pe aceasta cale, Israel a capatat un statut pe care alte natiuni nu-l au. Si statutul acesta este „urit de diavolul”. Statutul este „Intiiul Meu nascut”. Exod 4:22 Tu vei zice lui Faraon: ,Aşa vorbeşte Domnul: ,Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut. Israel, intaiul meu nascut Deci, este poporul Meu. Sa aiba cineva statutul de poporul Meu este ca si cand, sa va fac o comparatie pamanteasca, este ca si cand il luam pe Bill Gates, multimiliardar, si Bill Gates sa vina la noi in biserica sau la dvs. acasa si sa ia pe cineva dintre noi, sa zica: „Il adopt. Acest om va fi mostenitorul meu.” Cine ar putea sa aiba asa statut? Sa devii poporul Domnului, sa devii intaiul nascut a lui Dumnezeu vine cu responsabilitati speciale. Este o pozitie inalta care cere responsabilitate: „Sa umbli cu totul in legea Domnului.” Sa fi instrumentul de cinste pentru a face cunoscut mantuirea in lume numai prin Domnul Isus. Sa pregatesti terenul pentru nasterea supranaturala  a Mantuitorului Isus Hristos. Cum spuneam, vedeti, si Domnul Isus Hristos cand s-a nascut, dupa cum spuneam si in alte ocazii, El s-a nascut supranatural. De ce? Pentru ca neavand un tata pamantesc, 3 lucruri s-au intamplat cu Isus la nasterea Lui, la conceptia Lui:

  1.  Pentru El a fost pregatit un trup special. L-a pregatit Dumnezeu. Asa spune in Evrei 10:5-7 -„Tu mi-ai pregatit un trup…” Acest trup, pregatit special, acest embrion (daca vreti sa-l numiti asa) a fost implantat supranatural de catre Duhul Sfant in pantecele Mariei.
  2. Cand a fost pus acolo, exista al doilea element care intervine in viata lui Isus Hristos. Asa cum medicii pot sa confirme, afirmatia pe care o fac acuma, orice copil care este conceput sub soare si este in pantecele mamei, fie baiat, fie fata, orice copil, in copilul acela este circulatia sanguina a tatalui. Nu este a mamei niciodata. Oricum, Isus Hristos n-a avut un tata pamantesc, ce fel de circulatie sanguina a trebuit sa aiba? Si atunci, pe langa faptul ca Domnul i-a pregatit un trup- deci a creat un embrion special pe care l-a pus in pantecele Mariei, Domnul Dumnezeu, de-asemenea a creat sange pentru Isus Hristos. De aceea i-a devenit tata, pentru ca vedeti cum spune ap. Petru, „Voi nu sunteti mantuiti cu aur, cu argint, cu pietre scumpe, ci cu sangele scump, in engleza este ‘pretios’ pentru ca este aparte, este singurul sange care poate sa curateasca, nu este contaminat de pacat.
  3. Si astfel, umbrit sau supravegheat de Duhul Domnului Isus a putut sa se nasca.

Ne intoarcem insa la Israel. Israel n-a respectat dreptul acesta, statutul acesta de intai nascut, de popor al Domnului. Si dupa sute de ani, profetul Osea face o afirmatie, o profetie din partea lui Dumnezeu foarte trista in Osea 1:8-9 spune: Israel nu va mai fi poporul Meu. Lucrul acesta s-a intamplat in ziua in care Israel a respins pe Isus Hristos ca Mesia si L-au rastignit. Din ziua aceea, Israel si-a pierdut statutul de popor al Meu si de privilegiile care vin incoace de statut. Dar aceasta nu inseamna ca Dumnezeu va renunta la Israel. Aduceti-va aminte ce spune in Romani 9:24-25 ca Dumnezeu totusi a pastrat o ramasita de-alungul istoriei pentru ca Domnul se va intoaarce din nou la Israel. Si statutul de popor al Domnului a fost conferit noua, bisericii, careia i s-a incredintat slujba de-a predica Evanghelia harului. Fapte 20:24 . Si spun aceasta pentru ca foarte multi confunda Evanghelia, deasemenea. Biserica predica Evanghelia harului in aceasta perioada de timp, pe cand Israel predica Evanghelia si va predica Evanghelia Imparatiei. Si ceea ce spune la Matei 20:14, citat de multe ori ca un argument nejustificat pentru venirea Domnului nostru Isus Hristos in aceste zile. Spune ca Evanghelia aceasta va ajunge pana la marginile pamantului.

Matei 24:14 – Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfîrşitul. Spuneti: „Fratilor, asta se intampla astazi.” Si acuma, suntem urmariti pe internet de toat lumea, pana in Australia, pana in Romania, pana in Germania. Unde sunt Romani, ne urmaresc pe internet. Chiar si in Maroc. Si prin satelit, pana la marginile pamantului. Inseamna ca este vremea sfarsitului. Este drept. Dar numai partial, pentru ca uitati ce scrie in textul acesta. Evanghelia care? Aceasta, a Imparatiei. Nu a harului. Biserica vesteste Evanghelia harului, Fapte 20:24.  Care-i diferenta intre una si alta? Diferenta intre una si alta este aceasta ca Evanghelia Imparatiei este a lui Israel, ea cuprinde promisiunea facuta de Dumnezeul lui Israel ca le va da o imparatie de o mie de ani. Noi nu predicam aceasta, pentru ca bisericii nu-i da o imparatie. Bisericii ii da sa imparateasca. Si de aceea, noi avem Evanghelia harului. Nu intru in alte detalii acuma, pentru ca nu ne permite timpul. Si spune: Cand aceasta Evanghelie a Imparatiei va fi vestita pana la marginile pamantului si se va intampla in timpul necazului celui mare. Timp de 7 ani de zile, 144,00o de evrei vor predica aceasta Evanghelie, de aceea se va intoarce la Domnul o multime. Apocalips 7, gloata aceea mare de oameni, pe car  n-o poate numara nimeni, pentru ca vor intelege ce insemneaza Evanghelia Imparatiei. Profetul Osea a zis: „Nu mai sunteti poporul Meu.” Dar a pastrat Domnul o ramasita.

2. Palestinienii si Edomul

Orientul Mijlociu din Antichitate Photo credit rr-bb.com

Palestinienii sunt un grup multi-etnic. Deci, Palestinienii nu sunt un popor, o grupare etnica pura cum sunt Romanii, cum sunt alte popoare. Nu a existat niciodata un stat palestinian. Si atunci, ce sunt palestinienii? Deci, palestinienii sunt atunci un grup multi-etnic, format din arabi yemeniti, din Arabia Saudita, Egipt, Amoniti, Moabiti, Marocani, Sirieni, vechi Filisteni si Edomiti. Aceste natiuni au locuit prin zona aceasta a Palaestinei, a Canaanului, a Israelului de astazi, de-alungul anilor, a secolelor. Iar in 1948, cand s-a format statul evreu, s-a hotarat ca toata zona asta sa fie inglobatain statul evreu. Insa locuitorii arabi care erau in zona aceasta, aprox, 750,000 de locuitori, n-au vrut sa intre in statul evreu. Si imediat in 1949-1950, popoarele arabe din jur, din care se trag locuitorii palestinieni, au declarat razboi lui Israel ca sa nimiceasca statul evreu. Cand au declarat razboi lui Israel, au sfatuit populatia araba din Israel sa paraseasca Israelul pentru ca razboiul acesta va fi atat de fulgerator, atat de nimicitor, incat Israel va fi nimicit cu desavarsire  si de aceea sa nu sufere ceva casualitati,  pierderi omenesti in lumea araba. Asa ca arabii au fugit. Dar Israel a invins pentru ca Domnul a fost de partea lor.

A invins si in razboiul de ’67  si cand au facut armistitiu in spatiu, cei ce au fugit, au zis: „Vrem sa ne intoarcem inapoi.” De aceea se numesc palestinienii refugiati. Iar Israel le-a zis: „Noi nu v-am izgonit, ramaneti unde ati fugit, in tara in care apartineti. Sunteti egipteni, ramaneti in Egipt.  Sunteti din Arabia Saudita, ramaneti in Arabia Saudita. Asta este mereu conflictul intre israel si refugiatii palestinieni. Deci este o cerere nedreapta. Si vorba aceea, lumea araba are peste un milion de mile patrate de teritoriu, Israel are  8-9,000 de mile patrate si vor sa intoarca milionane de oameni inapoi intr-un loc in care sa nu incapa. Deci, aceasta este compozitia palestinienilor. In Israel, cum am spus, sunt in 3 grupuri: Palestinienii din fasia Gaza, Palestinienii din Cisiordania, langa Ierusalim, si sigur, Palestinienii refugiati.

Biblia ne vorbeste despre nimicirea Edomului in vremurile din urma. Biblia vorbeste despre nimicirea Gazei si a oraselor Filistene in vremurile din urma. Insa, o intrebare e aceasta, din moment ce filisteni nu mai exista, Edomul nu mai exista, cum spune Domnul ca in vremurile din urmava nimici popoarele acestea? Insemneaza ca ceva trebuie sa se intample. Ceva trebuie sa se intample ca sa fie din nou o reasezare etnica de prefiguratia despre care vorbeste Domnul in profetii. Si de aceea, vorbeste Biblia mereu despre Edom, despre Gaza, si despre Filisteni. Insemneaza ca ii va readuce la viata. Cum? Haideti sa va explic. In Obadea 1:2 spune ca Edomul era un regat in sudul Iordaniei de astazi.  Edomul, in timp, va experimenta doua lucruri: (1) Va ajunge mic printre neamuri si (2) Va fi cel mai dispretuit dintre neamuri. Ieremia 49:15-16 adauga de la Duhul Sfant si spune: (1) Te voi face mic printre neamuri, Edomule si (2) Te voi face dispretuit printre toate neamurile.

Dupa ce Israel s-a intors din robia babiloniana, Edomul, care repet, a fost un regat in sudul Iordaniei de astazi . Edomul s-a saturat de tinutele lui aride si in masa, pentru ca Israel era slabut dupa venirea din robia babiloniana, Edomul a cucerit sudul Israelului. Si si-a instalat capitala la Hebron. Si toti Edomitii s-au mutat in sudul Israelului de la Beer-Sheba pana la Hebron. Iar, tinutul acela l-au numit Idumeia. Ati auzit de regatul Idumeii. Deci, nu se mai numeste Edom, ci, e o terminologie greaca, Idumeia.

Imparatul Irod a fost Idumeu, Iuda, Iscarioteanul, care l-a vandut pe Domnul Isus Hristos a fost Idumeu. In anul 70 A D, cand generalul Titus Flavius Vespasianusa asediat Ierusalimul, dupa ce a nimicit Ierusalimul si l-a nivelat, s-a dus si impotriva Idumeii, a Edomului deci, care este in sudul Israelului. A cucerit Titus Hebronul, a cucerit tot regatul Idumeu si istoricul roman contemporan care a asistat la aceste evenimente, Iosivus Flavius, in cartea sa „Razboaiele Evreilor”, la cartea a VI-a cap. 8 spune in felul urmator: Armata lui Titus a macelarit barbaric si asa mica populatia Idumeii. Pe altii i-a vandut sclavi, ca apoi, din populatia care a mai supravietuit, 40,000 de oameni sa-i elibereze, dandu-le freptul de oameni liberi. Acestia s-au asezat din nou in Hebron,40,000,  au inceput sa s einmulteasca, au inceput sa se inmulteasca din nou, dar s-au amestecat cu popoarele arabe din jur care au cucerit aceasta zona. Si astfel ca Edomul din vechime traieste astazi in populatia araba din tinutul lui Israel.

Din Cisiordania, care v-am spus ca se intinde de la Hebron pana la Nablus, deci aici este Edomul si in populatia araba sau palestiniana, cum vreti s-o numiti, din Gaza. Dar populatie palestiniana exista si in Iordania. De aceea, Biblia vorbeste mereu de Edom si Moab, pentru ca acesta a fost tinutul lor unde este Iordania de astazi. Si populatia iordaniana, 60% este palestiniana. Si de aceea, chiar daca exista un tratat de pace intre Israel si Iordania, acest tratat se va calca in picioare si Iordania va merge impotriva lui Israel in aceste zile.

Gaza_WestBank

Gaza si West Bank Photo credit biblefocus.net

3. Gaza in Profetiile Biblice

Edomului sau Palestinienilor acuma, Dumnezeu le-a spus: „Veti ajunge cei mai mici dintre neamuri, cei mai dispretuiti. Nu veti mai fi un popor. Iata ca ei nu sunt un stat. Au un statut de refugiati prin ONU si in Psalmul 83:6 cand spune ca se face coalitie impotriva Israelului, o coalitie araba care urmeaza sa aiba loc, spune ca cei ce urmeaza sa initieze aceasta coalitie sunt corturile Edomului, adica Palestinienii. Asta inseamna. Cum am spus, Edomitii s-au amestecat cu populatia araba si locuiesc din nou in aceleasi tinuturi, dar nu mai poarta numele acesta nici Filistenii si se numesc astazi Palestinieni. Ce aduce mania Domnului peste Gaza sau Palestina? Cateva lucruri.

  1. Sunt rai sau criminali in comportament. Ieremia 12:14 „vecinii mei cei rai”.
  2.  Se ating sau ravnesc la mostenirea Domnului si a lui Israel. Ieremia 12:14 „cari se ating de moştenirea pe care am dat -o poporului Meu Israel:”
  3. Sunt batjocoritori, dispretuitori si fac mereu incursiuni teroriste peste granitele lor in granitele lui Israel. Tefania 2:8 „au ocarat poporul Meu si s-au preamarit peste granitele lor.
  4. Sunt razbunatori si urasc continu pe Israel. Ezechiel 25:15 „,,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Pentrucă Filistenii s’au dedat la răzbunare, pentrucă s’au răzbunat în chip batjocoritor şi din adîncul sufletului, voind să nimicească totul, în ura lor străveche, 16 aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,,Iată că Îmi întind mîna împotriva Filistenilor, nimicesc cu desăvîrşire pe Cheretiţi, şi prăpădesc tot ce a mai rămas pe coasta mării,” Aceasta se va intampla.  Tefania 2:4

    ,,Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua namiaza mare, şi Ecronul va fi smuls din rădăcini.Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul Cheretiţilor! Aşa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara Filistenilor: ,Te voi nimici şi nu vei mai avea locuitori!

  5. Au o mandrie criminala. tefania 2:10 „Lucrul acesta li se va întîmpla pentru mîndria lor, pentru că au batjocorit şi au fost semeţi cu poporul Domnului oştirilor.”
  6. Au participat la holocaustul hitlerist. Ezechiel 35:5a „Pentrucă aveai o ură vecinică, şi ai doborît cu sabia pe copiii lui Israel” prin forta sabiei. Cand spune sabie in Israel, spune atac militar. Si asta s-a intamplat in timpul holocaustului hitlerist. Ce s-a intamplat? Marele muftiu, adica liderul islamic palestinian, marele muftiu al palestinei Haj Amin Al-Huseini, din care spunea Yasser Arafat ca se trage si el, a facut pact cu Hitler pentru exterminarea evreilor din Europa. Dupa unii istorici, a fost si el facut ofiter SS (deci securist) cu grad de colonel si si-a organizat din Euroap, din Croatia si Yugoslavia, o armata de 22,000 de mercenari cu care a strans evrei de peste tot din Europa si i-a dus in lagarele de concentrare hitleriste ca sa fie omoriti, gazati. Dupa terminarea razboiului, fiindca a fost cautat drept cirminal de razboi, s-a refugiat in Cairo. Si evident, arabii egipteni nu au vrut sa-l extradeze. A murit in 1974. Deci, au contribuit la holocaustul hitlerist.
  7. Si apoi, spune cuvantul Domnului de ce Gaza, de ce Palestinienii vor fi nimiciti, fiindca au intrecut masura pedepsei Domnului. tot Ezechiel 35:5 uitati ce spune texul ebraic: „Ai varsat sangele copiilor lui Israel in timpul cand nelegiuirea lor a luat sfarsit. Cand faci un studiu amanuntit este bine sa cauti in textul original si sa cauti cat mai multe traduceri ca sa poti sa te apropii de ce trebuie. (Textul in Cornilescu este gresit, spune exact invers- cand raul lor era la culme. ar trebui sa spuna „cand raul lor s-a terminat”. Sa va explic ce insemneaza aceasta: Cand un om pacatuieste, cand Israel a pacatuit si pacatul mare a fost rastignirea lui Isus, respingerea lui Mesia, Domnul a spus: „Nu mai sunteti poporul Meu. Au strigat: „Sangele Lui sa cada asupra capului nostru si a copiilor nostri.” Si Domnul a spus: „Ok, asa va fi. Asa se va intampla, pentru ca nu mai sunteti poporul meu.” Dar pedeapsa lui Dumnezeu este o pedeapsa cu masura. Asa zice Biblia. Zice: Pedepseste-ma Doamne, dar cu masura.Asa s-a rugat Israelul. Stiti cand s-a implinit masura? Masura s-a implinit in timpul holocaustului hitlerist. Si de aceea, Domnul spune: „Sunt manios pe tine Edomule (Gaza/Filistenia) pentru ca tu ai intins mana cand poporul meu era in necazul cel mai mare si cand suferinta/pedeapsa pentru pacatul lor a luat sfarsit. Daca ti-ai intrecut masura si pedepsesti peste masura pe care o ingaduie Dumnezeu, atunci, bineinteles ca ai parte de razbunarea lui Dumnezeu.

Uitati-va ce se intampla in holocaustul hitlerist. Daca deschideti si dvs. internetul la Psalmul 102 si sunt convins ca o sa fiti uimiti de detaliile pe care Psalmul 102 le da  cu privire la holocaustul hitlerist. Si eu am sa va duc step by step, pas cu pas ca sa vedeti acest lucru. Psalmi 102 – Doamne, ascultă-mi rugăciunea, şi s’ajungă strigătul meu pînă la Tine! 

  1. Evreii ii spune: suntem in necaz.
  2. Vers. Nu-mi ascunde Faţa Ta în ziua necazului meu! Pleacă-Ţi urechea spre mine, cînd strig! Ascultă-mă degrab! Ce necaz are? Cuptoarele hitleriste.
  3. Vers. 3 Căci zilele mele pier ca fumul, şi oasele îmi ard ca un tăciune. lasa o descriere curata.
  4. Este foamete – vers. 5 Aşa de mari îmi sînt gemetele, că mi se lipesc oasele de carne. pentru ca au ajuns numai piele, ati vazut, numai piele si oase.
  5. Vers. 5 din nou – disperare. Aşa de mari îmi sînt gemetele
  6. Vers 6 & 7 – munca silnica –  Seamăn cu pelicanul din pustie, sînt ca o cucuvaie din dărîmături; 
  7. nu mai pot dormi, şi sînt ca pasărea singuratică pe un acoperiş. Asta inseamna munca silnica, batjocura, dusi in locuri unde nu trebuie sa fie.
  8. Batjocura – vers 8 – În fiecare zi mă bătjocoresc vrăjmaşii mei, şi protivnicii mei jură pe mine în mînia lor. Evreii au ajuns batjocura Europei si a antisemitilor.
  9. Sunt dezumanizati – Mănînc ţărînă în loc de pîne, şi îmi amestec lacrămile cu băutura 
  10. Ei recunosc ca aceasta-i pedeapsa Domnului pentru ei ‘din pricina mîniei şi urgiei Tale; căci Tu m’ai ridicat, şi m’ai aruncat departe.’
  11. Exterminare nationala. Vers. 11 ‘Zilele mele sînt ca o umbră gata să treacă, şi mă usuc ca iarba‘ Asta a fost solutia finala, sa dispara lumea iudaica.
  12. Insa, aceasta a fost ultima lovitura data evreilor inainte de reintoarcerea fetei Domnului catre ei cand sunt readusi in 1948 in Israel pentru ca sa formeze un stat, pentru ca uitati ce spune versetul 12 & 13 ‘Dar Tu, Doamne, Tu împărăţeşti pe vecie, şi pomenirea Ta ţine din neam în neam.
  13. Vers. 13 – Tu Te vei scula, şi vei avea milă de Sion; căci este vremea să te înduri de el, a venit vremea hotărîtă pentru el. Evreii, chiar daca si-au temut pierderea fiintei nationale , au stiut ca este ultima lor lovitura din partea Domnului si este vremea cand Domnul sa se intoarca. La fel spune in Ezchiel 37, cand este acea vedenie cu valea oaselor. Si prin urmare, ce spune Domnul? „In ziua nenorocirii, inca ti-ai facut armata si ai omorit cu sabia pe copiii mei, marele muftiu- 22,000 de mercenari care sa-i stranga pe evrei si sa-i omoare.” Si spune: „Mai rau mi-ai aprins mania, ca te-ai dus sa lovesti cand Eu mi-am luat mana de peste ei si am zis: ‘Ajunge.’ Si de atunci incoace, nu incetezi cu teroarea. Eu nu-i mai pedepsesc. Eu, acuma-i rezidesc pentru ca vreau sa-i intorc fata spre Mine, sa Ma inteleaga. Si voi inca ii macelariti. Ei, din pricina aceasta, mania Domnului, urgia Domnului impotriva Gazei, impotriva filistenilor si a lumii arabe este mare.

4. Cum si cand se va intampla ce spune Biblia?

Astazi este razboi in Gaza. Intr-o saptamana peste 10,000 de rachete au fost trimise impotriva lui Israel. Sigur, comentatori liberali, politicieni liberali, cumparati poate de arabi cu bani de pe petrol,  sau oameni fara niciun pic de moral acuza pe Israel. Sa nu se supere nimeni pe mine. Nu intram in aspecte politice, dar, daca vecinii nostri aici in Statele Unite ar trimite numai 5 rachete peste America, ar trece tavalugul peste ei. Nu credeti aceasta? Si Evreii trebuie sa stea cu mana in san cand 10,000 de rachete vin impotriva lor in 8 zile. Tefania a spus: Gaza va fi nimicita. Va ajunge un loc pentru pasiunile evreilor. Acuma, nu stiu sa va spun daca acuma, dar stiu urmatoarele lucruri-

In orientul mijlociu situatia este urmatoarea:

  1. Israel si-a ispasit pedeapsa. Prin respingerea mesianitatii lui Isus, odata cu holocaustul hitlerit. Psalmul 102:1-13 si Eechiel 37 Deci, Israel nu mai trebuieste lovit acuma.
  2. Israel a inceput din nou sa intre in statutul de poporul meu. Si aceasta le da privilegii pe care nu le are nimeni. De aceea, biserica trebuie sa plece.
  3. Israel s-a intors acasa, in Canaan. Este drept, in necredinta. Ezechiel 37:8 spune  M-am uitat, şi iată că le-au venit vine, carnea a crescut, şi le -a acoperit pielea pe deasupra; dar nu era încă duh în ele. Asta inseamna ca nu au putere spirituala.
  4. Israel a devenit o armata de temut. ezechiel 37:10 ‘Am proorocit, cum mi se poruncise. Şi a intrat duhul în ei, şi au înviat, şi au stătut pe picioare: era o oaste mare, foarte mare la număr.’  Va fi o ostire puternica.
  5.  Prin disciplina armatei care implineste cuvantul profetic, nimicind Palestina sau Edomul, Israel incepe sa faca pasi prestatutul privilegiat de popor al meu, pentru ca uitati ce spune Ezechiel 5:14 ‘Te voi preface într’un pustiu, te voi face de ocară printre neamurile cari te înconjoară, înaintea tuturor trecătorilor.‘ Ii spune din nou ‘poporul Meu’. De aceea, sa ma asculte toti semitii, sa umple blogurile cu toate teoriile lor, Israel este poporul Domnului. Domnul a inceput sa priveasca din nou spre Israel . A devenit poporul Lui si primul pas in aceasta privinta este armata Israeleana si razbunarea lui Dumnezeu asupra acestor tinuturi se datoreaza maniei Domnului pentru faradelegile lor pentru ca vor sa-l asupreasca cand Domnul a spus: Nu mai dati in el. Si cel ce face pasi in aceasta privinta este armata.
  6. Timpul este acuma. Fiti atenti la acest text. Aceasta trebuie sa ne vorbeasca tuturor cat de aproape este timpul, cat de aproape este venirea Domnului si sa ne puna pe pocainta, fratilor.  Tefania 2:1-4

    Veniţi-vă în fire, şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine, pînă nu se împlineşte hotărîrea-ca pleava trece vremea-pînă nu vine peste voi mînia aprinsă a Domnului, pînă nu vine peste voi ziua mîniei Domnului! Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, cari împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mîniei Domnului.„ ,,Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua namiaza mare, şi Ecronul va fi smuls din rădăcini. Ce spune profetul aicea? Cand zice ‘Veniti-va in fire si cercetati-va neam fara rusine’, nu este o insulta. Deci, traducerea lui Cornilescu, aici este putin mai veche. Ci, spune urmatorul lucru. Veniti-va in fire neam umilit in lume. Cui se adreseaza? Evreilor. Dar, uitati ce spune Cuvantul Domnului: Peste voi mai vine un necaz. Este Necazul Cel Mare.

Pana nu se implineste hotararea, ca pleava trece vremea, pana nu vine peste voi mania aprinsa a Domnului, pana nu vine peste voi ziua maniei Domnului. Deci, le spune: Peste voi mai vine un necaz. Este Necazul Cel Mare. Si Domnul spune: „Pana nu vine Necazul Cel mare, Gaza va fi nimicita. Nu in timpul Necazului. Dar, Necazul Cel Mare nu vine pana nu va fi rapita biserica. Prin urmare, nimicirea Gazei, a Cisiordaniei, si a popoarelor din jur arabe este dupa usa pentru ca acuma este conflictul acolo. Si Biblia spune clar: Inainte de venirea Domnului se intampla aceste lucruri. Inainte, adica acuma. Si cand se intampla, vine mania Domnului, vine Nceazul Cel Mare. Biserica pleaca si Israel intra intr-o noua faza. Deci, timpul este acuma in aceste zile, doar Gaza sa fie nimicita. Israel sa nu se atinga de West Band, de Cisiordania, de la Hebron pana la Nablus, langa Ierusalim. Si lucrul acesta o sa-i infurie atat de rau pe arabi si pe Palestinienii care au ramas in Cisiordania, incat sa initieze razboiul din

Psalmul 83

83 (O cîntare. Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeule, nu tăcea! Nu tăcea, şi nu Te odihni, Dumnezeule!
2 Căci iată că vrăjmaşii Tăi se frămîntă, şi ceice Te urăsc înalţă capul.
3 Fac planuri pline de vicleşug împotriva poporului Tău, şi se sfătuiesc împotriva celor ocrotiţi de Tine.
4 ,,Veniţi„, zic ei, ,,să -i nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!„
5 Se strîng toţi cu o inimă, fac un legămînt împotriva Ta:
6 corturile lui Edom şi Ismaeliţii, Moabul şi Hagareniţii,
7 Ghebal, Amon, Amalec, Filistenii cu locuitorii Tirului.
8 Asiria se uneşte şi ea cu ei, şi îşi împrumută braţul ei copiilor lui Lot. -(Oprire).
9 Fă-le ca lui Madian, ca lui Sisera, ca lui Iabin la pîrîul Chison,
10 cari au fost nimiciţi la En-Dor, şi au ajuns un gunoi pentru îngrăşarea pămîntului.
11 Căpeteniile lor fă-le ca lui Oreb şi Zeeb, şi tuturor domnilor lor ca lui Zebah şi Ţalmuna!
12 Căci ei zic: ,,Să punem mîna pe locuinţele lui Dumnezeu!„
13 Dumnezeule, fă -i ca vîrtejul de praf, ca paiul luat de vînt,
14 Ca focul care arde pădurea, şi ca flacăra, care aprinde munţii!
15 Urmăreşte -i astfel cu furtuna Ta, şi bagă groaza în ei cu vijelia Ta!
16 Acopere-le faţa de ruşine, ca să caute Numele Tău, Doamne!
17 Să fie ruşinaţi şi îngroziţi pe vecie, să le roşească obrazul de ruşine şi să piară!
18 Ca să ştie că numai Tu, al cărui Nume este Domnul, Tu eşti Cel Prea Înalt pe tot pămîntul;

Vers. 4 este carterul lui Hizbollah. Cine initiaza asta – vers. 6 ‘corturile lui Edom’, adica, Palestinienii, filistenii de astazi. Si unde isi au ei tinutul? In Cisiordania, de la Hebron pana la Nablus. Ismaelitii = adica, Arabia Saudita. Moabul este centrul Iordaniei,  si Hagarenitii este nordul Egiptului. Vers 7 mai departe. Ghebal este sudul Libanului. Amon este nordul Iordaniei. Amalec este tinut filistean de sud. Filistenii, asta este Gaza. Cu locuitorii Tirului = Libanul. 8 Asiria se uneşte şi ea cu ei, şi îşi împrumută braţul ei copiilor lui Lot. Este vorba de Siria de astazi. Sigur ca un dusman ca si Siria nu poate sa nu vina la un astfel de razboi. D

Deci, este posibil ca un asemenea conflict care este in fasia Gaza sa se incheie pentru putina vreme. Si pentru ca acesti teroristi Hamas nu se pocaiesc si nu inteleg, atunci Israel va merge peste ei si asa cum va spune Tefania, va nimici cu desavarsire Gaza. Lucrul acesta ar putea sa intarite Cisiordania si sa atite popoarele din jur, de care spune in Psalmul 83 „si sa vina impotriva lui Israel.” Dar, cand acest razboi din Psalmul 83 se intampla, Domnul din nou vine in ajutorul lui Israel. Ezechiel 39:25 – ,,De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Acum voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iacov, voi avea milă de toată casa lui Israel, şi voi fi gelos de Numele Meu cel sfînt. In ebraica scrie ‘I will restore again the fortunes of Jacob’. Inseamna: Voi da din nou bogatiile de dinainte lui Iacov. Si uite cum le va da. Ezechiel 36:11 – Voi înmulţi pe oamenii şi vitele, cari vor creşte şi se vor înmulţi: voi face să fiţi locuiţi ca şi mai înainte, şi vă voi face mai mult bine decît odinioară; şi veţi şti că Eu sînt Domnul. 

Zaharia 14:14 – Iuda va lupta şi el în Ierusalim, şi vor strînge bogăţiile tuturor neamurilor de primprejur, aurul, argintul şi haine foarte multe. Ne spune care va fi deznodamantul acestui razboi.  Care-s neamurile de primprejur? Egiptul, Iordania, Irakul, Arabia Saudita, Siria, Liban. Aceasta stare economica, care de asemenea va fi suportata de mari descoperiri petroliere in Israel,  si gaz natural, de fapt, gaz natural s-a descoperit in 2010 in Marea Mediterana. Langa Tel Aviv s-au descoperit doua pungi mari de peste 100 miliarde de dolari valoare. Insa, Domnul a spus in Deuteronom 33:24 – Despre Aşer a zis: ,,Binecuvîntat să fie Aşer între copiii lui Israel! Plăcut să fie fraţilor lui, Şi să-şi moaie piciorul în untdelemn! In ebraica nu scrie untdelemn, scrie in ‘uleiul pamantului’. Care-i uleiul pamantului? Este petrolul.

Promisiune facuta lui Iosif: Geneza 49:25 – Aceasta este lucrarea Dumnezeului tatălui tău, care te va ajuta; Aceasta este lucrarea Celui Atotputernic, care te va binecuvînta Cu binecuvîntările cerurilor de sus, Cu binecuvîntările apelor de jos, Cu binecuvîntările ţîţelor şi ale pîntecelui mamei.  In ebraica nu scrie binecuvantare apelor de jos, ci a uleiului de jos. Insemneaza ca Israel va ajunge si el sa descopere petrol  si lucrul acesta pentru ca acuma a cucerit  nordul Egiptului in Psalmul 83, a nimicit acuma si a facut ordine cu Palestinienii, a cucerit Iordania, a cucerit Arabia Saudita pana la Dedan, care este in Arabia Saudita. Si seba. A cucerit pana la Damasc- in Siria, Irak, sudul Libanului. A luat aur, prada multa. Lucrul acesta il va face invidios pe un Putin care se va ridica in curand, pe domnul Rusiei care va face o coalitie cu Iranul  impotriva lui Israel, in ceea ce Biblia numeste razboiul lui Gog din Magog.

Stiti ce de? Pentru ca, acuma, Israel are un statut de armata, super armata, poate superioara Americii si are statut de cel mai bogat stat din lume. Lucrul acesta il face invidios pentru ca acuma trebuie sa deal-ui cu Israel de pe o pozitie mai mica, ca el este mai mare. Si rusul va veni impotriva lui Israel. Ezechiel 38:13 – Seba şi Dedan, negustorii din Tars şi toţi puii lor de lei, îţi vor zice: ,Vii să iei pradă? Pentru jaf ţi-ai aducat oare mulţimea ta, ca să iei argint şi aur, ca să iei turme şi avuţii, şi să faci o pradă mare?` Uitati ce se intampla cand coalitia ruseasca a lui Gog  (Gog inseamna printul Magogului). Cand scrie Seba si Dedan, e pentru ca au cucerit si Arabia Saudita pentru ca acuma controleaza petrolul evreii. Negustorii din Tars insemneaza Libanul, in cazul de fata si lumea engleza pentru ca Tarsisul a fost cetate feniciana lebaneza pe coasta Angliei, a Marei Britanii. Tarsis insemneaza cositor. Oamenii sunt in epoca bronzului. Bronzul se face dintr-un aliaj de cupru cositor. Si cum aveau nevoie de cositor ca sa faca arme de bronz si unelte de bronz, au descoperit in Anglia cositor mult si de aceea au numit localitatea Tarsis, tinutul cositorului. Si cand zice tars sau Tarsis insemneaza lumea engleza si toti puii lor de lei. Cine’s puii Angliei? Canada, America, Australia. Astia-s puii, ca din Anglia se trag.

Inseamna ca este o armata, acolo in Israel, un fel de centru de pace ONU. Ii vo zice, ia auziti ce vor psune Rusului: ,Vii să iei pradă? Pentru jaf ţi-ai aducat oare mulţimea ta, ca să iei argint şi aur, ca să iei turme şi avuţii, şi să faci o pradă mare?` Ei, ca sa vina dupa prada, inseamna ca Israel trebuie sa intre in posesia prazii, mai intai sa o aiba. Si n-o poate avea decat in acest razboi.

Prin urmare, frati si surori, in zilele urmatoare, si tine-ti minteeste inainte de Necazul Cel Mare, inaintea zilei Domnului. este inainte de rapirea bisericii, [cand] se intampla acest eveniment- Ordine in Gaza. Si cand se intampla acest eveniment  se mai intampla un singur lucru. DIn nou Tefania 2:11 – Domnul va fi grozav împotriva lor, căci va nimici pe toţi dumnezeii pămîntului; şi fiecare se va închina înaintea Lui în ţara lui, în toate ostroavele neamurilor.„ Stiti ce insemneaza? Terorismul este sponsorat ideologic de Koran, de invataturile lui Mohamed, profetul arabilor, a islamistilor. Si de aceea, ei mereu cand isi incep cuvantarile, incep cu aceasta expresie: ‘Alahu Akbar’- Alah este cel mai mare. Asta este o insulta la adresa Dumnezeului Scripturilor, la adresa Dumnezeului lui Israel. in razboiul acesta, in Psalmul 83 si ordine in Gaza si in Cisiordani, Dumnezeu va umili pe Alah, pentru ca spune acolo ca v aloci pe ‘toti dusmanii Mei si pe toti dumnezeii pamantului.’ Arabii se vor gasi rusinati, cei ce supravietuiesc. Islamul va intra in cadere libera, si cei ramasi, Cuvantul Domnului spune: Se vor intoarce la Domnul. Lucrul acesta va starni gelozie in Israel, pentru ca fratii lor- pt. ca arabii sunt fratii lor- (Ismael) l-au primit pe Mesia si de aceea, evreii se vor grabi si ei sa-L primeasca pe Domnul Isus, aceasta in timpul Necazului Cel Mare.

Lucruri mari. Lucruri frumoase. Lucruri care se intampla sub ochii nostri. De aceea, fiindca stim aceste lucuri, spune sfanta Scriptura, ce trebuie sa facem? Sa traim o viata sfanta si nu se potriveste mai bine decat Cuvantul Domnului pe care am sa-l citesc si cu care concludem. Este in 2 Petru 3:11-14 –

11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr’o purtare sfîntă şi evlavioasă,
12 aşteptînd şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?
13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.
14 De aceea, prea iubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace.

Amin. Vino Doamne Isuse!

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

PAGINA Lazar Gog PREDICI aici

Cele mai recente predici –

12 comentarii (+add yours?)

  1. Gigi
    aug. 02, 2014 @ 21:51:17

    Israelul de astazi nu are nimic in comun cu Israelul din trecut decat numele. Religia Iudaica, ca si alte religii false de pe pamant, nu fac nimic decat sa promoveze ridicarea Antichristului. Lazar Gog, ca si majoritatea pastorilor penticostali (si de alte confesiuni) programati la seminar, nu intelege lucrul acesta, si poate chiar in ignoranta, promoveaza crimele impotriva umanitatii savarsite de actualul stat Zionist si terorist sub scuza ca „evreii sunt un popor ales.”

    In primul rand, evreii de astazi nu pot dovedi ca sunt cu adevart evrei, adica descendenti din tribul lui Iuda, sau oricare alt trib care facea parte din semintiile lui Israel. Ar trebuii mai degraba sa se numeasaca Iudei, pentru ca „evrei” se refera la etnie, si ei nu pot dovedi asta, dar „iudeu” se refera la religie, si este destul de usor ca orice persoana sa devina iudeu daca vrea. Singurul mod pentru a dovedi etnia, mai ales in cazul evreilor din moment ce ei sunt asa de „importanti,” este de a arata o genealogie a fiecarei persoane actuale care se considera „evreu.” Cu toate astea, Noul Testament ne arata in doua locuri ca genealogiile nu sunt ceva ce noi trebuie sa observam asazi. Si chiar daca ar reusi sa se identifice prin genealogie pana la Avraam, Isaac, si Iacov, Isus, Ioan Botezatorul, si apostolii Domnului le’au spus celor din vremea lor ca daca nu cred in Isus Christos nu vor vedea imparatia cerurilor.
    In al doilea rand, religia iudaica este un Antichrist, pentru ca neaga faptul ca Isus este Christosul, dupa cum Biblia ne avertizeaza in evanghelia dupa Ioan 5, si in 1 Ioan 2 si 4.

    Daca Lazar Gog se crede mantuit, si cunoscator de Scripturi, ar trebui sa isi verifice bine pozitia cu privire la aceasta propaganda, pentru ca el, ca si alti pastori, au capacitatea de a influenta multe inimi, si nu cumva promovand Iudaismul si statul „Evreu” sa se gaseasca in randul celor care striga: „Rastigneste-l!”

  2. Avram
    aug. 03, 2014 @ 20:53:46

    Gigi, Israelul de astazi este continuitatea Israelului de odinioara, poporul ales de Dumnezeu. Este adevarat ca poporul Israel in aceste vremuri s-a departat de Dumnezeu si au cazut intr-o impietrire spirituala.
    Nu stiu de unde iti culegi informatiile, dar Israelul este inconjurat de jur imprejur de musulmani care nu recunosc existenta acestui popor, si vrea distrugerea lui cu orice pret. Evreii sunt tot timpul atacati de acestia si nu au alta alegere decat de a se apara.
    Pastorul Lazar Gog, si majoritatea pastorilor si evanghelistilor, nu fac altceva decat citesc proorociile cu privire la poporul Israel care se gasesc in Sfanta Scriptura si le analizeaza. Majoritatea proorociilor din Biblie spun despre situatia acestui popor in vremurile de pe urma, si pentru noi cand citim si analizam aceste proorocii vedem cat de aproape este venirea Domnului. Indemnul fratelui Lazar Gog este ca noi sa fim gata pregatiti pentru ca vremea este aproape. .
    In zilele de pe urma, Biblia spune, ca ramasita poporului Israel va primi pe Christos in inima lor si se vor intoarce la Dumnezeu. Asa ca Dumnezeu ii iubeste si nu i-a lepadat.
    God Bless You!

  3. yonnitoiu
    aug. 04, 2014 @ 03:07:41

    Reblogged this on Blogul lui yon nitoiu.

  4. Trackback: Lazar Gog povesteste – Frate Gog, va rog sa veniti ultima data la mine, sa-mi faceti ungerea si sa mor… | agnus dei - english + romanian blog
  5. Trackback: Lazar Gog – Duhul Sfant, perspective profetice si practice | agnus dei - english + romanian blog
  6. Long Life Israel
    aug. 27, 2014 @ 08:44:05

    Amin,este Perfect adevarat ce ati zis frate Avram.

  7. Avram
    aug. 27, 2014 @ 20:30:42

    Sunt incantat ca esti deacord cu mine sora Magda, ghidul nostru dupa care ne axam, este Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, si daca urmarim evenimentele din Orientul Mijlociu, numai daca cineva este impotriva acestui popor poate sa zica ceva diferit.

    • Ileana Sânziana
      dec. 05, 2015 @ 13:57:09

      A fost este si va fi poporul ales, pana la venirea Domnului Isus. Ca L-au rastignit,ca au dat cu pietre – da, asa e, dar multi L_au primit ca Mantuitor si fac si ei greseli si pacate ca orice om…apoi mantuirea este personala; mai e ceva: nu avem drepul sa criticam nici pe pastor, nici evreii – cine esti tu chip de lut sa te faci mai destept decat Dumnezeu, decat oamenii alesi de El …poate decat daca esti de partea adversa…Domnul sa ne ierte, ca fiecare facem greseli intr-un fel sau altul, dar sa fim atenti,ca acestea ne tin in loc…Predica este minunata,este mai mult ca un documentar, pentru cei care nu studiaza destul,cre nu cunosc inceputurile si nu stiu de ce este acest razboi(prostesc),care va dura pana la venirea Domnului Isus…Si eu sunt de acord cu dv frate Avram, nu sunt penticostala,dar nu are nici o importanta, am multi prieteni din ac biserica, avem o grupa de rugaciune impreuna, ne iubim si respectam si desi pe ici pe colo sunt de ambele parti unele desacorduri, noi nu tinem in seama…Personal, admir multi pastori penticostali si îi ascult cu placere. Dumnezeu sa binecuvanteze toti crestinii care iubesc pe Dumnezeu,indiferent de denominatiune…Nu au minte cei care fac diferenta: ce au sa faca pe Noul Pamant cand vor fi impreuna din absolut toate bisericile? Domnul sa ne ajute pe toti sa fim buni si iubitori, ingaduitori unii cu altii – Amin si Amin

      • Avram
        dec. 05, 2015 @ 14:14:51

        Ileana Sanziana
        Va multumim pentru ca sunteti deacord cu ceea ce am spus. Adevaratii crestini, care cauta sa implineasca Cuvantul lui Dumnezeu,trebuie sa se imbarbateze unul pe celalalt, nu sa se i-a la tot felul de contraziceri si aratand cu degetul. Sa fim cu adevarat urmasii Domnului Isus, caci numai asa vom castiga cununa biruintei.
        God bless you.

  8. Trackback: La Multi Ani !!! Pastorul Lazar Gog a implinit 60 de ani | agnus dei - english + romanian blog
  9. Trackback: Update – Pastorul Lazar Gog | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari