2000 morti in Nigeria, dupa ce Boko Haram ataca 16 orase/sate

Sa nu obosim sa ne rugam pentru fratii nostri din NIGERIA!!!

Photo credit www.usnews.com

Boko Haram a ucis 2000 de persoane
si a incendiat 16 sate

8 ianuarie 2015

Nigeria trece printr-o criza neprevazuta saptamana aceasta, dupa ce Boko Haram

  • a macelarit deja 5000 de persoane intre anii 2009 si 2014, potrivit Breaking News
  • a macelarit 2000 de persoane in 2014, potrivit BBC si Voice of America
  • saptamana aceasta reprezentanti ai guvernului Nigerian informeaza ca dupa atacul brutal din satul Baga si inca 15 alte sate, Boko Haram a omorat 2000 de persoane. Unele ziare il numesc 9/11 al Nigeriei. Estimarea numarul mortilor nu este oficiala inca, pentru ca nu s-au ingropat mortii inca (cei care au scapat cu viata au fugit si s-au refugiat in localitatea Maiduguri)

Grupul militant terorist Nigerian Boko Haram a atacat pentru a doua oara in saptamana aceasta satul Baga, lasand victimele in strazi, in campii, oriunde s-ar fi aflat cand au fost prinsi si macelariti. Scopul gruparii este sa transforme Nigeria intr-un stat islamic.

Acestea sunt stirile preliminare, deocamdata, de la http://www.irishtimes.com/news/world/africa/up-to-2-000-dead-after-renewed-attack-by-boko-haram-on-nigerian-town-1.2059373

Photo credit http://www.bbc.com

Stirea preliminara despre atacul Boko Haram din primele zile ale anului, raportata pe 5 inauarie, cand se ‘credea’ ca au murit sute de oameni:

Teroristi Boko Haram au ucis 100 de Nigerieni,

in Baga si au incendiat 16 sate/orase

Grupul islamist cunoscut pentru răpirea a 220 de eleve dintr-o şcoală din statul nigerian Borno a atacat pe 3 ianuarie baza militară din Baga, în nord-estul ţării, la câţiva km de Lacul Ciad, care găzduia forţa multinaţională, preluând controlul şi ucigând numeroase persoane, militari şi civili. Cu câteva zile înainte, teroriştii au răpit peste 40 de tineri din mai multe localităţi.

Boko Haram, grupare islamistă devenită celebră pentru cruzimea membrilor ei, a preluat controlul bazei militare a forţei multinaţionale din Baga. Trupele nigeriene aflate în bază au luptat până au sfârşit muniţia, după care au fugit.

Secta islamistă a atacat apoi mai multe localităţi din vecinătate unde au jefuit casele şi au ucis numeroşi săteni. Atacul a durat peste cinci ore şi a fost extrem de violent şi, potrivit Nigerian Tribune, „soldaţii (din bază) au încercat să reziste pentru a apăra poziţia, dar fără succes”. Baga era ultima localitate din partea de nord a statului Borno care rămăsese sub control guvernamental”, scrie publicaţia care a precizat că baza găzduia forţa multinaţională, compusă din trupe provenind din Nigeria, Ciad şi Niger şi care avea ca misiune combaterea traficului de arme şi a terorismului în regiune. Înfiinţată în 1998, „Forţa” a avut recent confruntări cu Boko Haram, grupul terorist fiind considerat „o ameninţare majoră a operaţiunilor” sale.

După cinci ani de insurecţie, Boko Haram a cauzat moartea a circa 13.000 de persoane şi a răpit câteva zeci de ostatici, între care femei şi copii. După răpirea a 219 liceene în Chibok, secta islamistă a răpit în noaptea de 31 decembrie 40 de tineri, cu vârste între 19 şi 23 ani, toţi originari din Malari, în statul Borno şi în regiune s-a instalat psihoza după noul act de răpire.

Citeste mai mult aici – http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/boko-haram-tinteste-tot-mai-sus-362867

Iata bilantul atacului:

100 de oameni omorati in localitatea Baga si 16 sate/orase au fost incendiate inclusiv Baga, Dorn-Baga, Mile 4, Mile 3, Kauyen Kuros and Bunduram,” potrivit Musa Bukar, re[rezemtamt al guvernului local  Kukawa din statul Borno. Peste tot unde Boko Haram a castigat teren, ei l-au declarat Califat Islamic. Organizatia terorista Boko Haram este tot mai activa la granita Niceriei cu Camerun.

Citeste aici (L. Engleza) – http://www.rte.ie/news/2015/0108/671261-nigeria/

In alte stiri, un lider Boko Haram a promis ca violenta v-a escala in Camerun, daca conducerea nu renunta la constitutie si sa imbratiseaza Islamul.

Citeste aici (L. Engleza) – http://skytrendnews.com/index.php/news/cover/6165-boko-haram-terrorists-release-new-video-vow-to-step-up-violence-in-cameroon

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari