Viorel Iuga: Nu vă este permis!

Rugaciune pentru Iohannis

Nu vă este permis!

Domnule preşedinte Klaus Iohannis,
Aţi auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat şi v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-aţi promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegaţii, vă vedem la întâlniri despre care nu ştim cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are nişte valori pe care cred că le cunoaşteţi sau ar trebui să le cunoaşteţi. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a aşteptat şi continuă să aştepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe.

În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat ca că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate.

Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebaţi cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei şi nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte şi nu ne permite să le folosim greşit. El este Creatorul Bisericii şi nu îi permite să fie şi să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului şi nu ne permite să îl profanăm cum dorim. De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetăţeni care iubim ţara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignoraţi sau chiar să vă bateţi joc de credinţa noastră, de convingerile noastre şi de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.

Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar şi pentru curajul de a fi de partea adevărului şi de a-l mărturisi indiferent de riscuri.

Viorel Iuga

Cele mai recente articole despre/de Viorel Iuga –

  1. Viorel Iuga; Educația copiilor noștri este foarte importantă! Să ne împlinim datoria părintească
  2. Comunicat Viorel Iuga; CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri.
  3. Vreau, din nou, să nu mă fac vinovat de tăcere, de păcatul tăcerii – VIOREL IUGA
  4. Viorel Iuga – Partea 2-a – Vreau, din nou, să nu mă fac vinovat de tăcere, de păcatul tăcerii

44 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    oct. 18, 2016 @ 04:25:49

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  2. Norbert
    oct. 18, 2016 @ 07:33:51

    Hai mai lasă-l pe dumnezeu. Zilinic mor mii de copii nevinovaţi, de foame şi de boli, şi tu crezi că se implică cumva aici?

    • Adriana
      oct. 20, 2016 @ 09:44:26

      Interesant este ca daca se intampla tragedii in lumea asta, toti se grabesc sa il invinovateasca pe Dumnezeu. Dar fiecare uita ca omul a ales de buna voia neascultarea fata de Dumnezeu (de la Adam Si Eva) si de atunci razvratirea, raul si Diavolulul sunt stapanii acestei lumi. Vrajmasul este responsabil indirect al relelor lumii acesteia, iar fiecare om individual este responsabil direct daca alege sa se impotriveasca planurilor lui Dumnezeu. Asa cum functioneaza legea gravitatiei, tot asa opereaza si nicte legi spirituale care dau drept lui Satan sa aduca catastrofe din cauza neascultarii, imoralitatii si razvratirii personale sau colective. Iar decizii ca acestea de toleranta fata de minoritati deviante este clar RAZVRATIRE fata de Dumnezeu, ceea ce da drept lui Satan sa asupreasca o natiune.
      Sper ca e clar pentru toata lumea ca nu Dumnezeu e vinovat de catastrofe mari sau mici, ci omul prin deciziile gresite pe care le ia la nivel micro sau macro…

  3. Trackback: Viorel Iuga: Oare nu aţi citit? | agnus dei - english + romanian blog
  4. Gicu Leonte
    oct. 18, 2016 @ 10:38:52

    Respect! Admir asemenea oameni care au curajul sa infrunte chiar si un presedinte. Romania are nevoie de asemenea oameni de caracter.

    • Corneliu Gogan
      oct. 18, 2016 @ 13:35:24

      Ne-am bucura, domnule presedinte, sa arătați ca va pasa de țară măcar cum vă pasă de dumneavoastra. Nu este suficient sa ocupați o functie, ci sa dovediți ca meritati functia pe care o aveti. Trebuie sa lăsați tăcerea de-o parte…, ne gandim la viitorul copiilor nostri, viitor pe care dumneavoastra ar trebuii sa-l influentati in bine nu in rau…

    • gheorghiu
      oct. 18, 2016 @ 13:58:31

      Clar,si eu am tot respectul ptr domnul Iuga.

  5. Salajan Elisabeta
    oct. 18, 2016 @ 11:49:08

    Apocalipsa 2:25. Apocalipsa 3:5.GBY

  6. Michael Anders-Kraus
    oct. 18, 2016 @ 12:12:07

    Domnule Viorel Juga, inainte de a te angaja international, pentru binele copiilor, treci prin Ferentari, si mii de alte locuri asemanatoare prin frumoasa Romanie !!!
    La cel mai inalt loc, trebue sa stea binele copiilor, nu cine are voie sa-si bata joc de ei !!!Viitorul copiilor, nu poate fi asigurat, de oameni, care ei nu au o existenta, si caracter adecvat !!!

  7. Eni
    oct. 18, 2016 @ 12:28:32

    Avem nevoie de oameni destoinici si plini se puterea data de sus.Totul vine de la Domnul si nimic nu este la voia intamplari.D-zeu sa-i tina tari pe toti acea care apara dreptatea.

  8. anotimp
    oct. 18, 2016 @ 14:14:30

    da ce a spus Dl Presedinte de trebe sa ne rabufnim asa pe el? sau nu a facut nimic? atunci ce trebuia sa faca?

    • douavieti2015
      oct. 18, 2016 @ 16:15:15

      Anotimp, nu „trebe” sa rabufnim pe el. Trebuie sa luam atitudine in fata unui monument de indiferenta si nepasare, de care va da socoteala de altfel in fata lui Dumnezeu, ca absolut fiecare dintre noi.
      Dar cand copiii iti sunt luati, pardon: furati, de catre un stat care isi aroga pretentia de Dumnezeu, iar propriul tau presedinte ramane luna dupa luna mut la apelurile a mii si milioane de oameni care cer interventia dumnealui, dumneata ce ai face???
      Cand o mana de oameni care doresc sa-si traiasca viata intima pe dos si in public incearca sa rastoarne valorile morale ale unui intreg popor, iar presedintele tace in continuare in loc sa ia atitudine, noi ce ar trebui sa facem?
      Poate nu stiti, anotimp, ca ignoranta naste monstri. Si ca ignoranta stimuleaza ingamfarea. Iar presedintele Iohannis este destul de ingamfat si asta se vede de departe. Cati pasi mai sunt pana la „calitatea” de monstru? Lucrurile evolueaza cu repeziciune. Si se stie ca viteza se prinde la vale, in coborare… Iar indiferenta fata de suferinta celor care te-au ales ca sa-i aperi, aroganta uriasa, nepasarea ucigatoare, tacerea monumentala deja, ingamfarea crasa, si as putea spune multe altele, sunt lucruri care te duc la vale. Cobori traind in ele, din ce in ce mai jos, pana ajungi un monstru sufleteste.
      Lucrurile sunt clare, iar cine tace la astfel de lucruri, este partas la nelegiurea celui care o savarseste, caci Biblia spune ca daca stii sa faci un bine si nu-l faci, savarsesti un pacat. De-aia „rabufnim pe el”. Ca nu l-am ales ca sa se plimbe, ci ca sa isi faca datoria fata de popor si tara. Sa ne reprezinte si sa ne faca dreptate. Sa ia atitudine in probleme de importanta majora, sau macar sa aiba bunul simt sa faca declaratii cu privire la lucruri importante. Iar daca nu-i convine fisa postului, sa-si dea demisia ca nu-l tine nimeni cu forta la putere.
      Iar intrebarile care le-ati pus denota ca nici dvs. nu stiti mare lucru. Nu trebuie sa fii filozof ca sa intelegi clar despre ce este vorba daca citesti postarea fratelui Iuga. Cum de nu ati reusit sa aflati ce a facut sau ce nu a facut domnul presedinte?…

      • Liviu
        oct. 19, 2016 @ 04:24:28

        Sunt de acord cu tine…, dar mai am o banuiala: prezidentul nostru tace si pentru simplul motiv ca (nu-i asa?!) nu da”bine” in fata mai marilor conducatori ai UE care promoveaza in tarisoarele lor, sabotarea familiei prin legi anti familie! Ne-am bucurat degeaba ca avem un presedinte de religie evanghelica…., din pacate nu are si o gandire evanghelica.

        • douavieti2015
          oct. 19, 2016 @ 12:43:15

          Probabil, Liviu! Insa dansul tace la toate glasurile si problemele romanilor. Asta e problema. Ca niciodata nu a fost pentru popor… Iar daca nu te ridici pentru popor de teama, lasa locul cuiva care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume! Totusi nu pare timorat!
          Si, intr-adevar, ne-am bucurat degeaba…
          Fiti binecuvantat!

  9. Rodica Axente
    oct. 18, 2016 @ 18:31:26

    In primul rînd nu vrem refugiati si nu vrem deasemenea moschee la Bucuresti!!!

  10. Rodica Axente
    oct. 18, 2016 @ 18:33:34

    Nu vrem refugiati si nu vrem moschee, nici mica nici mare la Bucuresti!!!

  11. barzilaiendan
    oct. 18, 2016 @ 20:10:36

    Reblogged this on B a r z i l a i – e n – D a n (Un Barzilai izvorât din Dan) and commented:
    O versiune contemporană a lui Ioan Botezătorul

  12. Cryssy
    oct. 19, 2016 @ 01:15:16

    Da ce rau ti-a facut „Dumnezeu” de l-ai bagat intr-o conversatie despre politica? Bagi un personaj fictiv laolanta cu unul real. Locul lui Dumnezeu e acolo la voi in secta cand va spuneti basme pentru oameni mari si cam atat.

    • rodi
      oct. 19, 2016 @ 12:02:21

      Dumnezeu este real si Creatorul tau si al meu.Basme sunt acelea care ar vrea sa ne convinga ca universul si vietuitoarele au fost create printr-un „accident”.

  13. Trackback: BAPTISTII ROMANI AU INTRAT IN CAMPANIE ELECTORALA … Viorel Iuga: Nu vă este permis! | Timişoara Evanghelică
  14. Petrutz
    oct. 19, 2016 @ 04:10:17

    Plin de [….] aici :)) sunteti ignoranti cu totii.

    • admin
      oct. 19, 2016 @ 12:06:24

      oamenii civilizati nu numesc semenii lor animale. Va rugam sa va abtineti de la asa limbaj pe viitor, altfel nu va vom mai posta comentariile

  15. Trackback: Viorel Iuga: Nu vă este permis! | Perfect IT
  16. echipa stiri4u
    oct. 19, 2016 @ 14:32:07

  17. Trackback: EVZ.ro – Preşedintele României, Klaus Iohannis, nu este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex | agnus dei - english + romanian blog
  18. Timeldas
    oct. 19, 2016 @ 16:20:10

    Imi pare rau ca tot mai putini inteleg cum functioneaza lucrurile in spatele „cortinelor”.
    Daca poporul,roman a vazut ca dl.presedinte nu face nimic pentru ceteteni,inseamna ca ceva se intampla.Multi presedinti nu fac altceva decat sa realizeze anumite ordine pe care le primesc.Totul decurge spre Noua Ordine Mondiala.Intreb:este cineva care stie cum poate fi oprita aceasta?
    Cred ca deasemeni multi nici cunosc nici Scripturile si nici vremurile in care ne aflam.

  19. Ana Cenac-Mehedinti
    oct. 20, 2016 @ 13:29:32

    Așa,,,,,,măcar recunoașteți ca l-ati votat si ca abia acum realizați ca v-a dezamăgit ,,,,,,,eu zic sa fiti atenți ,,,măcar de-acum înainte,,, cu cine votați ,,,v-ati lăsați manipulați de ” Evanghelist” ……poate ca o sa va treziți,,,,,totuși.!

  20. Iosif
    oct. 20, 2016 @ 15:38:48

    Bravo! In sfarsit, Doamne, vad un pastor baptist care incepe sa semene cu Ioan Botezatorul. O astfel de atitudine este obligatorie. Daca-mi este permis sa o spun, atitudinea asta fata de seful statului trebuie sa fie in fisa postului oricarui lider religios din Romania. Patriarh sa fie, si trebuie sa coboare in strada, de unde sa-i strige sefului statului „Nu-ţi este îngăduit…” sa nu reprezinti poporul roman si valorile lui.
    Acest presedinte a tacut atunci cand zeci de mii de oameni au iesit in strada in toate colturile lumii pentru cinci copii romani. A tacut intr-o situatie in care nu-i era ingaduit sa taca.
    Iar cum vorbeste, desi ar trebui sa taca. Vorbeste impotriva a trei milioane de romani si impotriva majoritatii poporului roman, impotriva valorilor noastre, ale parintilor si stramosilor nostri. Impotriva valorilor pe care le-am invatat de la parintii nostri si pe care vrem sa le transmitem in liniste copiilor nostri.
    Nu pot sa nu constat ca acest presedinte nu ne-a reprezentat nici atunci cand a tacut si nu ne reprezinta nici acum cand vorbeste.
    Ce sa facem cu el?
    Daca niciunul dintre noi – obligatoriu liderii nostri – nu-i striga in fata ca „nu-ti este ingaduit” sa taci atunci cand trebuie sa vorbesti si sa vorbesti atunci cand trebuie sa taci, atunci ce vom face cu un astfel de presedinte? Pe cine reprezinta el, daca pe noi, cei care l-am votat, nu ne reprezinta? Ce cauta el acolo, in functia aia???
    Sunt intrebari retorice, desigur. Dar macar am aflat cu cine avem de-a face si cat de mult am fost trasi pe sfoara.
    E pentru prima data in 25 de ani cand am votat un presedinte si dupa mai putin de doi ani regret amarnic ca l-am votat.
    Consider, in incheiere, ca liderii bisericilor evanghelice trebuie sa inceapa sa-i instruiasca pe membrii bisericilor cum si cu cine sa voteze. N-am crezut ca vom ajunge sa traim astfel de zile, dar ma tem ca va fi inevitabil. Propaganda externa este atat de bine pusa la punct incat foarte multi oameni de buna credinta sunt dusi de nas. Nu vom rezista decat daca vom fi intelepti ca serpii…
    Astfel de iesiri , insa, ne arata cu cine avem de-a face cu adevarat,
    Nici macar nu mai conteaza ce va face Iohannis. E irelevant daca isi va cere scuze. E irelevant daca-i vor fi acceptate. Porumbelul a fost scapat pe gura, oricum. Si el ne arata cum gandeste si pe cine reprezinta cu adevarat acest presedinte..
    In niciun caz pe noi.

  21. Trackback: Cine este Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice din România? | agnus dei - english + romanian blog
  22. Mihai Iuga
    oct. 23, 2016 @ 08:40:59

    Cu dragoste pentru cei care nu înțeleg problema răului în lume raportată la un Dumnezeu plin de iubire: Data viitoare când ești ispitit să pui la îndoială caracterul lui Dumnezeu și să dai vina pe El sau pe inexistența Lui, mai gândește-te odată. Problema nu e la Dumnezeu, problema e la noi. Dumnezeu a creat pământul cu tot ce este pe el în așa fel încât să susțină viața oricărei făpturi.- Orice studiu de specialitate confirmă faptul acesta. Verificați!- Dar omul firesc, egoist, mândru, avid după faimă, slab,etc. a creat un adevarat dezechilibru pe pământul acesta astfel că unii au(dețin) exagerat de mult și alții au exagerat de puțin ș.a.m.d. Așadar, mulți mor de foame pentru că frații lor din lumea largă nu vor să împartă, preferă să se îmbuibe ei mereu și mereu, mulți zac bolnavi, pentru că sunt atâtea filtre umane prin care trebuie să treacă pentru a beneficia de un tratament corespunzător, multe persoane sunt victimele traficului de orice fel pentru că există o armată întreagă de oameni robiți de tot felul de păcate care n-au niciun fel de scrupule…De ce nu intervine Dumnezeu cum s-ar aștepta x, y și z?…Răspunsuri ar fi multe, iar răspunsul complet nu-l deține decât Dumnezeu. Un lucru pot să vă spun în încheiere. Dumnezeu nu judecă pe nimeni cum facem noi, adică înainte de vreme, pentru că are răbdare cu toți, pentru ca toți să vină la El. Dar nu toți vin la El. De aceea, Dumnezeu a lăsat structuri de autoritate, de aceea există Biserica, de aceea exiști tu creștine, pentru „da gust” și pentru a restrânge expansiunea răului… Dumnezeu să ne ierte răzvrătirile și să se îndure mai departe de lumea aceasta care merge din rău în mai rău nu datorită tăcerii Lui, ci datorită tăcerii noastre, nu datorită indiferenței lui, ci datorită lipsei noastre de dragoste!

    • Avram
      oct. 23, 2016 @ 22:26:03

      Mihai Iuga,
      Dumnezeu ne-a chemat sa fim lumina lumii si sarea pamantului. Suntem chemati la aceasta. Sunt Cuvintele Domnului Isus. Acesta este rolul nostru pe acest pamant pe care trebuie sa-l indeplinim cu privire la lumea din jurul nostru. M-as fi asteptat ca impotrivirile unei initiative extraordinar de bune si anume ca Constitutia Romaniei sa specifice clar, (pentru a nu se crea nici un fel de confuzie), ca casatoria sa fie numai intre un barbat si o femeie, sa vina din partea celor din afara si nici decum din partea celor din biserica care sunt asa zisi crestini? Cand am citit unele comentarii ale unor oameni care chiar indeplinesc functii in biserica si cauta prin vorbe miticuloase sa zica raului bine si binelui rau? Initiativa facuta de Pastorul Viorel Iuga si la fel si scrisoarea catre presedintele Romaniei este una binevenita, pentru ca a dat drumul unui dialog, care sa speram ca va rezulta in aprobarea de modificare a Constitutiei, asa dupa cum poporul roman do oreste pe buna dreptate. Este necesar sa privim la ramificatiile si consecintele negative care ar urma daca familia nu va mai fi protejata si casatoriile de tot felul vor fi acceptate. Dumnezeu sa ne dea intelepciune. God bless you.

      • Mihai Iuga
        oct. 24, 2016 @ 00:47:24

        Amin! Aș mai adăuga ceva ce cred ca este de folos. Cand Ioan face afirmatia directa: „Nu-ți este îngăduit să ții pe nevasta fratelui tău!”(Marcu 6:8), el o face cu mare îndrazneală pentru că era un viteaz al lui Dumnezeu, care-și înțelesese foarte bine rolul. Problema majoră a creștinilor la capitolul acesta consider că este ceea ce psihologii numesc „COMPLEXUL MARTIRIC”. De acest complex suferă enorm de mulți creștini. Am suferit și eu din plin până nu demult. Este convingerea lăuntrică fermă, dar greșită, că noi, creștinii, suntem niște victime neputincioase ale Celui Rău și ale celor răi și că aceasta ar fi voia lui Dumnezeu, să suferim în tăcere rugându-ne pentru iertarea persecutorilor noștri care nu realizează ce fac. Suferința este o parte importantă a vieții creștine, dar noi am uitat că Biserica este angrenată într-o luptă continuă împotriva Porților Locuinței Morții. Noi suntem deci în ofensivă iar răul în defensivă. Dar cum vom lupta noi? Cu sabia, cum au făcut cruciații? Nicidecum, ci cu „Sabia Cuvântului”. Cu armele firii? Nicidecum, ci cu „armele luminii”. Adevărul are arme de lovire și de apărare. Dumnezeu să ne îmbrace cu ele și să ne dea priceperea să le folosim! Hai David, hai Daniel, hai Viorel!

      • Mihai Iuga
        oct. 24, 2016 @ 01:03:32

        Legat de „ramificațiile” de care vorbiți, am convingerea că în viitorul apropiat vor fi tot mai mulți vorbitori care vor arăta în mod cât se poate de explicit faptul că odată distrusă „familia și ideea de familie” nu mai este posibilă raportarea corectă la celălalt și la Dumnezeu, lumea intră în haos, se pierde până și dragostea firească, iar oamenii se-ntorc unul împotriva celuilalt după cum spune Scriptura. Convingerea mea e că în felul acesta, promotorii New Age caută, printre multe alte rele intenționate și atent gestionate, să stopeze înmulțirea populației pe care și-așa și-au propus s-o decimeze. Dar știi ceva, frate Avraame, la urmă știm noi cine va birui, că „nu degeaba vorbește Scriptura”. Strângeți rândurile, frați și surori!

        • Avram
          oct. 24, 2016 @ 01:13:00

          Mihai Iuga,
          Da exista o agenda ascunsa de distrugerea familiilor si aceasta se vede in toata Europa de vest, cu precadere, si in Statele Unite si Canada, dar si in alte tari din lume.
          Sa ne rugam lui Dumnezeu sa le incurce planurile marsave.

  23. Trackback: Adevărul – Pastorul care l-a somat pe Iohannis să se exprime „pro creştinism” i-a scris, din nou, preşedintelui: „Limbajul dur nu a izvorât din fanatism religios” | agnus dei - english + romanian blog
  24. Jeni
    oct. 28, 2016 @ 03:28:32

    SA FIM UNITI! SA LUPTAM PENTRU ADEVARUL DIN BIBLIE !

  25. Trackback: Adevărul – INTERVIU Pastorul care l-a somat pe Iohannis să intervină în favoarea familiei tradiţionale: „Oricum am întoarce-o, homosexualitatea este un păcat” | agnus dei - english + romanian blog
  26. Trackback: Viorel Iuga: Nu ne este permis! | agnus dei - english + romanian blog
  27. Trackback: Comunicat Viorel Iuga – CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri. | agnus dei - english + romanian blog
  28. Trackback: INTERVIU cu Pastorul VIOREL IUGA, Presedintele Uniunii Baptiste si al Aliantei Evanghelice din Romania | agnus dei - english + romanian blog
  29. Trackback: MESAJ DIN PARTEA PASTORULUI VIOREL IUGA CATRE DOMNUL PRESEDINTE AL ROMANIEI, DOMNUL KLAUS IOHANNIS | agnus dei - english + romanian blog
  30. Trackback: Viorel Iuga – Notaţi-vă în agendă! 29 noiembrie: post şi rugăciune pentru naţiune! | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari